Het schepencollege heeft dan toch nog een aannemer gevonden voor de restauratie van de 'kiosk Van Hilst' in het stadspark. De restauratie kan nog deze zomer gebeuren.  'We hebben een aannemer gevonden voor het restaureren van de kiosk, het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete bezorgde ons enkele contacten van deskundige aannemers', zegt een tevreden schepen voor monumenten Mien Van Olmen (CD&V) aan Nnieuws.

'Eén van hen bezorgde ons vervolgens een aanvaardbare offerte en kan bovendien de werken nog op korte termijn, deze zomer nog, uitvoeren.'

'Restauratie voor €26.318, sloopdossier ingetrokken'

'Het college van burgemeester en schepenen besliste vanmorgen dan om het 'buitengewoon onderhoud van de kiosk' toe te wijzen aan 2 Create bvba, Edward Blaesstraat 48 uit Ledegem, tegen het bedrag van €26.317,50 inclusief btw.

Het reeds ingediende sloopdossier dat veiligheidshalve al werd opgestart, zal dan ook worden ingetrokken,' besluit Van Olmen.

Nostalgie

De Herentalsenaren die 'Kasteel Van Hilst' nog gekend hebben, en de iets jongere, mogen vanaf nu op beide oren slapen... De eerste kostenramingen voor de restuaratie liepen boven de €100.000, het kan verkeren.

Foto Johan Temmerman/ Nnieuws.